Via Marrakech naar Casablanca
Door: Ninihans
Blijf op de hoogte en volg Nini
02 April 2012 | Marokko, Casablanca
Hallo allemaal.
We zijn een hele dag in Marrakech geweest en hebben daar heel veel gelopen.
Met een busje van het hotel zijn we midden in het centrum afgezet en zijn we met de gids in onze hand gaan wandelen.
Je kon natuurlijk een "officiele "gids krijgen, maar die 20 die het busje bestormden waren dat zeker niet.
We zijn rond de moskee gewandeld en daarna een hele lange Avenue doorgelopen.
Wat een mooie wandeling en weer veel moois gezien. Grappige winkeltjes en mooi aangelegde parken. Veel restaurantjes met heerlijke koffie, ijs en eten.
Daarna terug gekomen op het enorme plein in het centrum . Het Djemaa El Fna plein. Dit betekend Het plein van de doden, vroeger werden hier doodvonnissen voltrokken.
Dat is zo enorm groot. Op de weg ernaar toe staan rijen koetsen met paarden, waarmee je een stadtourtje kan maken.
Op het plein staan allerlei stalletjes met fruit, tassen, slangenbezweerders, allerlei duistere flessen olie en andere gezondheidskruiden, waar wij niet veel weet van hebben.
Tussendoor zelfs een tafeltje met kunstgebitten , getrokken tanden en oude frames.
Ook een man met aapjes, die kunstjes doen, een ballonverkoper, een kar met allemaal stukken noga en daar tussen door bont verklede mannen, die vroeger water rondbrachten. Verder mensen die pakjes sigaretten en losse sigaretjes verkopen. Kruiden en mintthee wordt overal gedronken.
In de middag is het daar een ware mierenhoop van mensen. We hebben daar nog enkele zijstraatjes doorgelopen en eind van de middag weer terug naar het hotel.
We hadden daar een slaapkamer met grote badkamer, een binnenplaatsje waar je door binnen kwam en aan de ander kant van het binnenplaatsje een woonkamer met TV en een kleine keuken.
Dat was goed toeven.
De volgende ochtend alles weer ingepakt en richting Casablanca Dat was een eenvoudige rit, want het grootste deel is autobaan.
Daar zijn we heel hartelijk ontvangen door Angelique en Gerrit-Jan Tap, die we nog uit de tijd in Bonn kennen.
In de middag na een heerlijke lunch zijn we met hun vier kinderen naar het straand gegaan en daar heerlijk bij gepraat, terwijl de kinderen op het strand speelden. Later daar nog een hapje gegeten.
Nog even vermelden, dat wij de Tour de Maroc wielrenners nog langs zagen komen.
Vandaag zijn we met Angelique naar een enorm grote moskee aan de kust in Casa Blanca geweest.
Die is half boven de zee gebouwd en van de meest prachtige materialen opgebouwd. Het dak kan zelfs open!! De koning heeft een aparte ingang met deuren van titanium. Daar hebben we een rondleiding gehad binnen in de moskee en dat was heel indrukwekkend.
Na de tour hebben we op een boulevard aan zee heerlijk geluncht en zo vliegen de dagen voorbij.
Morgen richting Rabat, overmorgen naar Ceuta en de donderdag varen we weer over richting Spanje.
Groetjes
Nini en Hans
We zijn een hele dag in Marrakech geweest en hebben daar heel veel gelopen.
We zijn rond de moskee gewandeld en daarna een hele lange Avenue doorgelopen.
Dat was goed toeven.
Nog even vermelden, dat wij de Tour de Maroc wielrenners nog langs zagen komen.
Groetjes
Nini en Hans
02 April 2012 - 21:25
Muis:
Mooie trip hoor! Veel plezier nog, xx Muis en Gerben -
03 April 2012 - 13:31
Cora:
hoi hoi
ziet er prachtig uit geniet er nog maar even van
tot gauw -
04 April 2012 - 23:19
John En Marja :
een late reaktie niet omdat wij niet van jullie reisverhalen en bijgaande mooie foto's genoten hebben, maar de post kwam binnen op ons hotmail adres, waar wij incidenteel naar kijken. wij zijn nu helemaal weer bij en hebben genoten van jullie verslag. wij hopen dat de retour vaart iets minder woelig zal zijn.
en dan lekker nog even afkicken in Altea!!! tot zijn skyps J & M