Reis door de Hoge Atlas van Boumaine- Marrakech - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van Nini Scherpenzeel - WaarBenJij.nu Reis door de Hoge Atlas van Boumaine- Marrakech - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van Nini Scherpenzeel - WaarBenJij.nu

Reis door de Hoge Atlas van Boumaine- Marrakech

Door: Ninihans

Blijf op de hoogte en volg Nini

30 Maart 2012 | Marokko, Marrakesh

Hallo allemaal.
Ik heb net nog wat foto's van het verslag van gisteren geplaatst. Gisteren was het netwerk te langzaam. Dit is bij andere reisverslagen ook het geval.
Vandaag weer vroeg op weg, want wij wisten dat wij de route van de Tour de Maroc wielrenners weer over moesten. Gelukkig was het weer goed, dus geen waterballet meer op de weg. Hoewel er af en toe toch nog wel water over de weg liep. Het is echt noodweer geweest die ene nacht.
Op weg naar Quarzazate. Een enorm langgerekt geheel door de ligging aan de rivier.
Daarna zijn wij afgeslagen naar Ait Benhaddou.
Dit is weer een Unesco wereld erf goed.
Een karakteristieke Kasba architectuur. Alle kashbas en huizen bestaan uit kamelen mest en steentjes die over de lemen bakstenen zijn opgebouwd. De meeste bewoners zijn Berber families.
Dit dorp is gebruik bij het verfilmen van vele films uit de oudheid. El Cid, Asterix en Obelix, Ben Hur en nog vele andere.
We zijn helemaal naar boven gelopen om het prachtige uitzicht te bewonderen. Vlak onder het dorp loopt een rivier, die uit de Altas komt en het opmerkelijk is dat het water zout is door de mineralen uit de bergen.
Door richting de hoge Atlas. Een prachtige rit met veel wisselende kleuren van grijs, rood naar groene steen en rotspartijen. Op de allerhoogste toppen lag nog aardig wat sneeuw, maar zo hoog zijn we niet gekomen. Het zijn heeeeeel veeeeel bochten naar boven en weer naar beneden. Maar bij elke bocht is het uitzicht weer spectaculair.
Nu zitten we in het hotel 15 minuten buiten Marrakech in een mooi resort.
Morgen gaan we op stads toer in Marrakech.

Groetjes

Nini en Hans.

PS Bedankt voor jullie leuke reacties!!

• 30 Maart 2012 - 18:10

Ros Beaton:

Volgens mij hebben jullie een geweldige reis dat je niet zo snel zal vergeten. Ik ben blij dat de regen nu gestopt is.
    Ik zit nu in Canada voor twee weken.
    Ik vind het heel leuk om je verslagen te lezen.
    Nog heel veel plezier en groetjes aan jullie allerlei.
    Ros

• 30 Maart 2012 - 19:54

Rob En Paula Bullens:

Ha lieve vrienden, wat mooi, de woestijn en dan , na de regen al die mooie bloemen ! Het paleis en de markt . Het is zo leuk om het MET jullie mee te maken.. Hopen op mooi weer voor jullie de komende dagen.Hotel ziet er leuk uit en hoe is het eten? Veel vlees of , buiten couscous, ook nog groente? Veel plezier en goede reis ! Veel liefs, Rob en Paula.

• 31 Maart 2012 - 09:26

Angelique:

Prachtig! Wij hopen deze tour ook snel te gaan doen. Het regent hier een beetje maar we hopen dat het snel weer opklaart. Hoe laat komen jullie morgen ongeveer in Casa aan. Hebben jullie nog een routebeschrijving nodig of gaan jullie op de GPS? Tot snel! Liefs, Angelique

• 01 April 2012 - 15:09

Gale:

Beautiful. Good to know that you weren't washed away in the river. Have a good time in Marrakesh, and nice visit with your friend. In Casablanca in the house I visited they had the same bench around the living room as you showed in your breakfast photo. Re the bed, that could be one BIG step at night to get down out of bed if you miss the small ones. XX